opel vektra A 1,7 td `90,nece da ukrese

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolickv
    CBC Početnik
    • 19.12.2010
    • 9
    • kraljevo

opel vektra A 1,7 td `90,nece da ukrese

dobar dan.prvi post,pa ako neko im ideju

imam vektru A,90to godište.1,7 td isuzu motor.mislim da mi se ovako nešto prvi put dešava.sasvim normalno sam je vozio u sredu recimo.u petak sam hteo da odem do grada,inače sam iz kv-a,kad oko 10h pre podne neće da upali.akumulator nov od prošle god punjen u novembru,goriva ima,jedno 20l,pomislih nafta zaledila.i neće da ukreše.vergla,vergla i kao posle nekoliko pokušaja kao da uhvati ali opet stane.ćale mi je elektroinžinjer pa smo ispitali:termostat na filteru ispravan(kad kažem ispravno mislim nije crklo i prima struju),takodje i grejač na filteru.sva četri grejača ispravna,boš pumpa dobija struju.ja odvrnuo filter,u subotu, misleći da je voda u filteru zaledila,jok nema ništa,čak sam odvio filter i nafta teče sa donje strane.i sipao aditiv.i ista situacija uvek,šta god da se uradi,vergla,vergla posle nekolko pokušaja kao uhvati i cap neće da nastavi da radi.automeh mi reče,hm pa da dodjem da vidim.pošto je elektrika u redu.ja dok ga čekam do sutra da postavim pitanje.kolko kapiram jedino boš pumpa da li druka gorivo ako dobija struju,i eventualno filter ali je menjan pre recimo 3g....

kolko vidim za vektru 99to je bilo ovo ponudjeno :..prelivna crevca..semerinzi na diznama...kuciste filtera...
    jel to važi i za mene?!drugar mi reče da verovatno negde vuče vazduh.
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Re: opel vektra A 1,7 td `90,nece da ukrese

Stavi providno crevo izmedju filtera nafte i bosch pumpe pa ces videti vuce li vazduh.Crevo mora da bude puno goriva,bez pene i mehurica.

Comment

• nikolickv
      CBC Početnik
      • 19.12.2010
      • 9
      • kraljevo

pa jes pametno,al ne bih znao kako to baš da izvedem,pošto nemam gde da nataknm crevo jer se na filteru vezje srafom.
      ja jes da se petljam oko kola al za šta će dve grane,tj jedna ide na filter pa u pumpu a druga odmah na pumpu.pustiću slike

Comment

• nikolickv
        CBC Početnik
        • 19.12.2010
        • 9
        • kraljevo

evo slike.ova grana što ide na filer teško da bih na nju montirao crevo.ova druga,ne znam za šta je,a na nju bi moglo.ona ide na pumpu al bez srafa.

Comment

• Danijel65
          CBC Član
          • 06.11.2010
          • 43
          • Beograd

meni se to desvalo na opel kadetu vuko je vazduh na onoj te racvi izmedju prelivnih creva jer se crevo ukrutilo od hladnoce i pusta vazduh i kad dugo verglas upali i odma se ugasi i tako stalno proveri prvo jer im je najveca mana upravo to

Comment

• nikolickv
            CBC Početnik
            • 19.12.2010
            • 9
            • kraljevo

ok a gde je to

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

vidi ovaj post :

viewtopic.php?f=358&t=51099&p=779648&hilit=+corsa# p779648

broj 6 na slici je to povratno crevce.

a providno crevo mozes da stavis tako sto ces crevo koje ide sa filtera nafte na bosch pumpu da preseces.
              pa na crevo stavis nepovratni ventil (ima da se kupi kosta oko 500 din ) , a sa druge strane nepovratnog ventila navuces odgovarajuce providno crevo i kraj tog creva navuces na bosch pumpu.
              sve stegnes dobro sa odgovarajucim crevima i selnama.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• nikolickv
                CBC Početnik
                • 19.12.2010
                • 9
                • kraljevo

ok ovo crevce ću sutra da pogledam.sad je mrak.hm a baš da sečem crevo.jel to on sa gornje slike,posle bih morao da ga kupuje,nisu problem pare,nego ne znam dal ga ima

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

pa ako nema takvo providno da se kupi,onda posle nepovratnog ventila nataknes drugi kraj creva koje si presekao.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Danijel65
                    CBC Član
                    • 06.11.2010
                    • 43
                    • Beograd

ta te racvica ti se nalazi kod bos pumpe i to tanko crevo vraca visak nafte iz dizni u bos pumpu to prvo proveri i proveri na svakoj dizni dali curka nafta ako curka na nekom crevu tu ti vuce vazduh

Comment

• dieselman
                      CBC Senator XXL
                      • 14.11.2005
                      • 833
                      • tt

..dobronamerna preporuka-batali to i idi do nekog krstenog majstora da ti pogleda sta je posredi...napravices vise belaja u DIY varijanti.

Comment

• nikolickv
                        CBC Početnik
                        • 19.12.2010
                        • 9
                        • kraljevo

ja ću verovatno da zamenim filter i da proverim to te crevce.e ako tad ne cugne zovem majstora pa nek razmišlja dok mu ja nabacim 5mogućnosti za problem

Comment

• nikolickv
                          CBC Početnik
                          • 19.12.2010
                          • 9
                          • kraljevo

e pa drugari....nafta!! čista ruska nafturina!!!zamenih filter i dospem 4l nafte u rezervoar.stavio sam fradov.i?!neće!! zovnem majstora,kaže ajd da ga odguramo,50m od mene.ja u radionicu,kaže kreši da ga čujem!!!ja,cap,zu,zu i ukresa!!! kaže ovo je nafta,eve ga još jedan golf čeka,isto,kad mu je ispraznio rezervoar,upali!!!nafta i ništa drugo,isuzu je stegnut,nigde ne vuče niti curi,samo nafta

Comment

• sale56
                            CBC Početnik
                            • 28.12.2010
                            • 3
                            • BG

Originally posted by nikolickv
                            evo slike.ova grana što ide na filer teško da bih na nju montirao crevo.ova druga,ne znam za šta je,a na nju bi moglo.ona ide na pumpu al bez srafa.

uzmi u kantu od ri litra naftu ,uzmi dva creva po metar u radnji ,skini oba creva sa pumpe koja idu sa filtera goriva i stavvi ta dva creva na pumpu po jedan kraj a drugi u kantu sa naftom jedan da drzi antu iznad motora da nafta ima slobodan pad i probajte da upalite.filter obavezno zameni za gorivo.pozdrav

Comment

Working...
                            X